Roliga episoder forts.

Kåsakroken, Tärnö

A própos Tärnö så befann jag mig inne i Kåsakroken en ljum sommarkväll för några år sedan. En liten segelbåt kommer in med en ensam man i ålder runt 35 år. När jag hjälpte honom att förtöja såg jag att han hade sidor ur “Natur- och gästhamnar i Blekinge” liggande i sittbrunnen.
Vid den efterföljande whiskypinnen frågade jag honom var han hade köpt häftet. Han kom från Malmö hade jag tidigare blivit informerad om.
Jag köpte den i bokhandeln i Malmö”.
“Men jag har ingen bokhandlare som återförsäljare i Malmö.”

Däremot hade jag alldeles nyss levererat några ex. till Malmö´s fina bibliotek.
Hans kopiering av detta exemplar avslöjades och han bad om att få bli fri den förbannelse som fanns på omslaget av häftet och som väckt sådan uppskattning i dessa fildelningstider. Han ville köpa ett eget exemplar vilket naturligtvis beviljades.

“Kopiering av detta material kommer att leda till skörbjugg, skamliga sjukdomar efter hamnbesök, rigghaverier, motorstörningar, stiltje, dimma och dramatiska upptäckter av okända grund.
Utsätt inte båt och besättning för dessa risker.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *