Roliga episoder forts.

“Natur- och gästhamnar i Blekinge” har läsare lite varstans i vår värld. År 2008 gjorde jag en kryssning från Valparaiso i Chile via Kap Horn till Buenos Aires, Sydamerikas Paris.
På en bar i BA träffade jag en tangodansös som berättade att hon hade seglat i Blekinge skärgård sommaren 2007. Naturligtvis frågade jag damen om hon hade haft någon seglingsbeskrivning till sin hjälp.
“Ja vi hade en med väldigt fina akvarellmålningar på omslaget. Utan den hade seglingen inte varit så givande.”
Mina kinder blossade av förlägenhet. Kvinnan var danska med sommarhus och båt på Bornholm. Hon var i Buenos Aires för att gå tangokurs. När jag kom hem fann jag hennes och makens namn i min reskontra.
Kan man betraktas som internationellt erkänd författare nu? Jag har ju några kunder i Schweiz, Österrike, Holland, Tyskland, Polen och Danmark.smiley
Pigen fra Köbenhavn kunde inte fatta att vi Blekingar lämnade denna fina skärgård för att trängas med danskar, tyskar och annat folk i danska hamnar. Men visst ger miljöombyte perspektiv på hur fint vi har det i Blekinge.
Blekingar seglar smartare vill jag påstå.

Det berömda argentinska fotbollslaget bestämde sig för att ta sina färger efter flaggan på det fartyg som först anlände Buenos Aires efter föreningens bildande. Det var som synes en svensk båt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *