Sjöunderrättelser


Soluppgång torsdag den 5 augusti

Sådana fina soluppgångar får man uppleva om man är rädd för att ankaret inte skall klara att hålla båten på avsedd position när morgonbrisen sätter igång. Sova oroligt vidare eller omflyttning till lugnare plats? Jag valde det senare vilket nog var onödigt men utdelningen var minnesvärd.

Det blev visst en hel del fel i förra episteln. Sail Karlskrona börjar nästa vecka den 10 augusti och inte som jag angav denna vecka. Väderprognosen stämde inte heller så jag är i gott sällskap. Varmt är det i alla fall och särskilt mycket regn har inte kommit i västra Blekinge. Det regnade lite på morgonen borta i Svalemålaviken där jag tillbringat natten efter en trevlig tillställning. Sov mycket gott i den nordliga vinden.

En incident som kunde slutat illa inträffade under veckan. Tyckte en kväll att det var lite ruggigt och satte på värmaren. Efter en stund började det lukta illa inne i båten och jag stängde av densamma. Orsaken kan beskådas nedan. Fendern hade hängt på aktern mittför värmarens avgasutlopp.

“Att folk grillar Marsh Mallows har jag hört talas om – men inte fendrar” sade Björn, min båtgranne, när jag lade till vid bryggan.

En ny fender köper jag naturligtvis i Karlshamn hos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *