Sjöunderrättelser


Postbryggan på Tärnö

Den stora allmänna bryggan som renoverades för flera miljoner kronor för några år sedan belastas nu inte längre av något servitut. Servitutsrättigheterna som den härskande fastigheten hade (det heter faktiskt så) har flyttats till flytbryggan strax väster om postbryggan. Denna brygga användes förr av de som hyrde någon av semesterstugorna men dessa har nu platser längst in på postbryggan. Ostsidan av postbryggan används fortfarande av skärgårdstrafiken men dess turer minskar kraftigt i antal nu i augusti. Sista båten till Karlshamn gick idag kl. 14 redan.
För den som är intresserad så kallas den fastighet som måste upplåta bryggplats för den “tjänande fastigheten”.
Denna underbart fina kväll har jag förtöjt på västra sidan av Postbryggan. Ungarna som badat från flytbryggan har gått hem för att skrika till “Allsång på Skansen” och vid Laxboden ligger fullt av båtar. På skärgårdstrafikens plats ligger en stor katamaran från Gislöv som haft det goda omdömet att inhandla “Natur- och gästhamnar i Blekinge” hos Christina och Lars på Tackel och Tåg i Ystad. Det fanns två ex kvar av den östra delen i lördags hos Tackel & Tåg. Många frågar efter den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *