Sjöunderrättelser


Ännu en nöjd kund som köpt nya “Natur- och gästhamnar i Blekinge/Sölvesborg-Gö”.

Här följer lite blandade nyheter från Blekinge skärgård.

Träffade Sven Bärgare som nu kommer allt närmare öppningsdatum av den nya sjömacken i Vägga. Macken ligger på spätteskutan Ediths gamla plats, strax norr om ishuset i Vägga.

Livsmedelsbutiken i Hällevik flyttar ihop med Stina och Ann-Christin på Anto´s skriver BLT.

På lördag är det Ålafiskets dag i Hörvik som säkert får många tusen besökare i det vackra väder som utlovats. Det fina galleriet som några kvinnor driver vill sälja mina skrifter och med kännedom om min svaghet för kvinnor så kommer säkert detta beviljas smiley. Detta trots att den trevlige ägaren till den välsorterade livsmedelsbutiken också är återförsäljare. Konkurrenslagstiftningen har jag undervisat om i många år så nu gäller det att leva som jag lärt smiley.
Stärnö Vindhamns Båtklubb har jubileumsfest mellan 12-16 samma lördag den 7 aug. med besök av kustbevakning, sjöräddning, räddningstjänst, Damorkester och diverse annan underhållning. Företag med marin anknytning visar sina produkter.

Blekinge Museum visar upp sin nyrenoverade blekingseka på jättestora Hanse Sail i Rostock. Det heter just blekingseka och inget annat som vissa utsocknes tror. Till min stora glädje och viss förvåning finns mina tyska versioner av “Natur- und Gästehäfen in den Schären von Blekinge” med i lasten. Officiella myndigheter som är satta att marknadsföra Blekinge har ju som bekant inte tidigare visat något större intresse för mina skrifter. Jo, vännerna på Länsstyrelsen finns ju kvarsmiley.
När vi nu ändå befinner oss i Pinan måste omtalas att det så kallade Sailet drar igång den 11 augusti och når sin kulmen under veckoslutet. Fel datum angavs tyvärr i en tidigare version. Hoppas att ansvariga lyckas få en marin prägel på det hela i år. Vissa år har det mest varit en variant av Tosia Bonnadan, det första stora event som jag bevistat i mitt långa liv. Det var stort att få ta tåget (ånglok) från Elisbergs station till Ronneby.

Stockholmaren med sin husbåt som gått genom Europas kanaler ligger säkert inne vid gästhamnens yttre del. Märkligt att det går att betvinga skånska sydkusten och Bornholmsgattet med ett sådant flytetyg. Jag avslutar med en bild på fartyget och tillönskar en fortsatt trevlig vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *