Eriksbergs nya restaurang


Med dessa vackra näckrosor från Eriksberg vill jag berätta för de läsare som känner mig lite närmre att min mor efter lång sjukdomstid gått över till den strand som vi inte återvänder ifrån. Jag skriver inte ”seglat” för hon tyckte alltid att det blåste och var för kallt för sådana äventyr. Lyxsmörgåsar kunde hon dock leverera till hungriga kappseglingsbesättningar så fattig hon var. Där fanns både krabba, lax och rostbiff som pålägg.
Att hon fostrade skribenten av dessa rader i herrans tukt och förmaning men med mycket kärlek kan intygas. Att hon någon enstaka gång jagade sin enfödde son med mattpiskan i bästa Allan Edvall-stil hade hon säkert orsak till. Ynglingen kunde vara elak redan då.
Tack Mor för all Din kärlek, omvårdnad och gjorda uppoffringar.

Eftersom vi inledde med Eriksberg kan jag väl få berätta att den nya restaurangen i C.T. Mörners byggnad skall heta Visenten. Eriksberg hade i november 2011 utlyst en namnförslagstävling och många, så ock undertecknad, hade skickat in detta namnförslag. Genom dragning blev Kerstin Landén lycklig vinnare till en helg på Eriksberg.
Tror Ni inte att vi andra som tröstpris får en momsfri middag på Eriksberg? Den nya restaurangmomsen tycks ha blivit en formidabel succé och Kyrkhultsbor är kända för sin generositet.smiley
Mina andra förslag som Restaurang Cervus, Restaurang Maraviken och Röda Nejlikan förkastades av juryn. Cervus är kronhjort på latin och kanske lite för likt kooperativa Servus, om det nu finns kvar.

Just nu kan , man förresten se Bengt Bergs barnbarn, Natascha Illum Berg, på televisionen. SVT1 gör en dokusåpa om handikappade människor som skall ta sig från Victoriasjön till Afrikas västkust.
Journalisten med stort J, den oöverträfflige Guillou uppträder nu i TV4 iklädd full jaktmundering samt applåderas av betalda bärare och allt som därtill hör.
Afrika är en upplevelse och tösen från Åryd är snygg men jag avstår båda programmen.

Jambo, Jambo tills vi möts nästa gång. Då skall jag berätta om stora män och stora projekt i Blekinge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *