Blekinge Arkipelag i hetluften

Det är lättare att leda en nation än att uppfostra tre barn. Winston Churchill

Östra Bokö

Jag lovade att berätta om två stora män i detta inlägg. Vete sjutton om de är så stora. I alla fall har de axlat ansvaret för Blekinge Arkipelag, det så kallade biosfärområdet. För en tid sedan hade jag ett inlägg om att ett sådant område enligt ryktet skulle finnassmiley.
Sydöstran, som vi infödingar säger, hade senare en stort uppslagen artikel om vad som egentligen hänt. Inget av de storstilade planer som presenterades i våras om biosfärkontor, invigning, nyhetsbrev, visionsseminarium mm har blivit av.

Ett av Karlskronas många kommunalråd, Tommy Olsson (Kds) som är vice ordförande och ordföranden Per Ola Mattsson (S) Karlshamn fick stå till svars i tidningen. Mattsson anger att man måste prata ihop sig i styrelsen innan man kan göra något. Både politikerna har ju interna problem inom sina ”familjer” dvs partier så nog har man något om att prata omsmiley. Dessutom skyller man på sommaren och att det är nya människor i styrelsen. Styrelsen består av följande mer eller mindre kända personer:

Per-Ola Mattsson, Karlshamns kommun (ordf)
Tommy Olsson, Karlskrona kommun (v ordf)
Cissi Lingerud, näringslivet, Karlshamn (kassör)
Cecilia Wulfing Dettner, näringslivet, Ronneby (sekreterare)
Monia Svensson, Ronneby kommun
Helena Graucob, näringslivet, Karlskrona
Tommy Engvall, ideell sektor
Per Håkansson, ideell sektor

Både Mattsson och Olsson borde ha fullt upp med sina ordinarie arbetsuppgifter. Mattsson sitter ju dessutom i Socialdemokraternas valberedning och skall finna en person som kan fylla platsen efter avgående landstingsrådet Sällström. Hur lätt är det?

Transportstyrelsen verkar ha fått en ambitiös nyanställd när det gäller kontroll av sjösäkerheten.
Att man skrattade borta på Stena Line i Karlskrona när Tor Lines färja fick seglationsförbud från Karlshamn kan man vara säker på. Skrattar bäst som skrattar sist. I måndags fick skrothandlarens fartyg Stena Feronia också seglationsförbud!

En sextonårig tjej från Holland Laura Dekker har seglat jorden runt på 1 år och 1 dag. Jag lyfter på hatten, feminist som man ärsmiley.

Nya nycklar skall delas ut i Karlshamns fritidsbåthamnar. Ingen kommer t.ex in i mastskjulet om man inte har någon mast där. Undrar om man får kissa i en potta i Matvik om man inte har båtplats? Både kodlås och nyckellås har satts upp vid ingången till toalett och duschar samt andra utrymmen har fått nya lås.

En toalettbyggnad skall byggas på Östra Bokö med duschar i det fria. Östra Bokö är mycket populärt bland kanotister och barnfamiljer så det blir nog hög utnyttjandegrad. Sommaren 2011 hade Karlshamns kommun satt in duktiga människor att sköta de sanitära förhållandena i skärgården och då fungerar säkert sådana anläggningar. Precis som i vissa Malmöstadsdelar så lyste brevbärare dock med sin frånvaro. Varthän är gamla fina Sverige på vägsmiley?

Agneta Brunius meddelar att hon har donerat brodern Björn Waldenströms forskning om Hällaryds skärgårdsbefolkning till Karlshamns Länsmuseum.
Karlshamn eller Karlskrona måste man fråga sig.

Vi ses i Liverpool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *