Sjöunderrättelser


Skiftöfladen torsdagmorgon 0630

Den stora seglingstidskriften Die Yacht har återigen skrivit om Blekinge skärgård och recenserat mina skrifter. Tidningen är delägare i förlaget som ger ut en annan stor “Törnführer” över svenska skärgårdar men gav mig ändå ett vänligt omnämnande. Redaktören ansåg mina skrifter mer “Anekdotisch” än deras “egna” verk som funnits i många år och som tidigare varnat för Blekinge som svårnavigerat.Det har under de senaste veckorna inkommit förvånansvärt många utländska beställningar som nu fått sin förklaring. Min tyske återförsäljare beställde femtio ex. vilket omgående effektuerades igår. Det var därefter skönt att dra ut i den soliga och tysta skärgården efter en intensiv förmiddag på “lager”, post och lasarett (deltager som försökskanin i ett forskningsprojekt).
På premiärturen till Tjärö var det tyst och stilla. Träffade på den vackra ön en tysk läsare från Berlin och Lasse och Lena från Ronneby i sin fina träbåt. “Snokade runt” lite för att se om några synbara förändringar kunnat upptäckas. Restaurangen var öppen och man kunde tydligen fortfarande inta en måltid för under 100 kr exklusive dryck.
När solen gick ner bakom berget avgick s/y Johanna mot favoritplatsen – Skiftöfladen. Borta i Boksundet låg den gamle kulturarbetaren på svaj med sin Monarksnipa. Naturligtvis ankrade jag 5 kabellängder 925 m öster om honom så natten blev lugnsmiley.

Angående förra avsnittet om gästhamnsavgifter så ges nedan några exempel på dagens
priser.
Utklippan 140 kr för icke medlem i SXK. Karlskrona Tallebryggan 180 kr inkl. el,
Karön-Ekenäs 150 kr inkl. el, Tjärö 180 kr inkl. el, Karlshamn-Vägga 150 kr inkl. el
Hanö 160 kr inkl. el och dusch samt Hällevik 150 kr inkl. el
Tärnö Kåsakroken utmärker sig genom att fortfarande hålla mycket konkurrenskraftiga priser – endast 100 kr inkl. el och dusch.smileysmiley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *