“Sjöunderrättelser”

Cykelakrobater, brons år 1956

I går besökte jag residensstaden för leverans av den östra delen av “Natur- och gästhamnar i Blekinge skärgård” till mina sympatiska återförsäljare. Håkan på Bokhörnan och Thomas på Kamms Saltö.
När jag nu var i den stora staden smiley så passade jag naturligtvis på att insupa lite kultur. Efter att ha vistats en stor del av mitt liv i Glasriket ville jag naturligtvis se utställningen om Erik Höglund och några av hans fina verk. Mycket intressant och dessutom hann jag med en film om torskfiske som visas i närliggande utställningslokaler.
Hajvar hamn på Almö

Efter att även ha studerat Höglunds fiskargumma som står på Fisktorget åkte jag till Hajvar på Almö för att fotografera den hamn som den tyske doktorn inte riktigt uppskattade. Solen sken och vinden var västlig. På parkeringsplatsen kom jag i samspråk med en man som berättade att han sett fyra huggormar under en kort promenad. Jag återgäldade informationen genom att berätta om när seglarvännen K hittade en huggorm på durken i sin stora segelbåt.
När jag sedan vände mig om för att gå till bilen höll jag på att falla omkull. Foten slank på något. Jag hade trampat på en huggorm som hade det goda omdömet att inte hugga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *