Karlshamns kommun tar ner skylten

Till mångas, men inte allas glädje, backar nu Karlshamns kommun om parkeringen i Matvik.
Det blir åter tillåtet att parkera på de platser som använts sedan 1950-talet.

Det har varit mycket svårt att finna en plats för bilen under denna extrema sommarvecka.
Alla tycks vara ute i skärgården. Tack vare medhavd jolle så har jag kunnat finna utmärkta ankringsplatser vid Eriksbergs stränder. Blekingebon och godsägaren Rune Andersson har lämnat över ansvaret för Mellby Gård till yngste sonen Johan. Mellby Gård är moderbolag i koncernen som har ett eget kapital på cirka 6 miljarder. Eriksberg Vilt & Natur, Älvsbyhus, Smarteyes och Roxtec är några av de mer kända bolag som ingår i koncernernen som omsätter cirka 5 miljarder.

VD på Eriksberg Vilt och Natur AB, Per-Arne Olsson berättade nyligen för mig att man jobbar på att försöka göra anläggningen tillgänglig för båtfarare. Ett verkligt lyft för Blekinges båtliv i så fall.
Det är vackrast när det skymmer

Nu fortsätter jag att ladda för ny charter. På fredag kommer schweizarna efter seglingssemester på västkusten. Då blir det fart i kajutan med två barnbarn, 2 och 5 år.
Lev väl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *