Bornholm-Christiansö-Blekinge skärgård II

Gaden på Christiansö

Undskuld som dansken säger. Inslaget om Bornholm i Gokväll SVT 1 kommer först i morgon den 19 september, sannolikt i slutet av programmet. Christiansöinslaget av förtjusande Sara Kempe dröjer väl ytterligare en tid. Man kan se inslaget på SVT play när programmet sänts.
OBS!Nu på torsdagsmorgonen talar tablåerna om Skottland istället. Skottland är absolut värt en resa så det kan nog vara lika sevärt som Bornholm. Programledaren påstod förra torsdagen att Bornholmsinslaget skulle komma denna torsdag. Vem skall man lita på?

Jag ger Er några bilder från Ertholmarna som öarna också kallas. Blir Lotta från Västkusten glad dåsmiley?
Store Tårn byggt 1684-85

När jag lämnade hamnen kom ostindiefararen Göteborg och nosade på hamninloppet men fortsatte sedan mot Bornholm.

Resan hem blev en drömseglats. Danmarks Tv hade stigit iland på Österskär och skrämt iväg alla sälar. En av sälarna följde mig en bit på väg. Jag föreslog att han skulle söka asyl på Utklippan men han avstod. Ansåg tydligen att det är “nok nu” med de vi redan har, sälar alltsåsmiley.
Hvide hus är administrationsbyggnaden
S/y Johanna kom bra överens med den övriga fartygstrafiken trots att remmen till autopiloten brast. Det går bra även med selleri, nej med en tamp. Anlöpte Lungskär, inhandlade fisk i närområdet och på väg hem till båten inbjöds jag av en inföding att emottaga ett antal färdigstekta abborrfiléer. Det blev fest i den tysta skärgården på stekt flundra, abborrfilé och chardonnayvin. Gud så gott! Att himlen var full av stjärnor höjde temperaturen ytterligaresmiley.

Det är dejligt hjemme också

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *