Blekingeskärgården i blomning


Har äntligen “sjuveckorsostan” släppt sitt grepp över Blekinges farvatten. Visserligen har hon, vinden alltså, ofta gått över på nord och varit frisk på morgonkvisten. Det har det goda med sig att man kommit upp tidigt för att förtöja om.
Frukost har kunnat intagas i morgonsol och på morgonekot har herr statsrådet Ullenhag förekommit flera morgnar i sträck. Tar man det bara på rätt sätt så kan det ses som trevlig underhållning särskilt om också herr Jonas Sjöstedt, partiledare för vänstern får vara med.

På Bockö frodas syrenbuskarna och fasanen tävlar med näktergalen när det gäller att göra sin stämma hörd. Nordosten skapar lite svaj på utsidan av flytbryggan men det går att överleva. På insidan blir det svårt att komma särskilt långt in.
Kanotister, kvinnliga dessutom så långt bort som från Holland har börjat lägga till och soptömning samt den TC som finns sköts väl. Likt förbannat hittar jag 4 aluminiumburkar i gräset på ön. Säkert några som blivit provocerade av kustbevakningen, brandkåren eller kanske vår eminenta sjöräddningsmiley.

Mellan Eköholm och Inre Ekö finns nu en cirka 60 m lång spång och en bro så att de som utnyttjar Anemon kan nå henne utan att bli våta om fossingarna vid högvatten. Grattis Ann-Mari!

På Utklippan blir det troligen ingen Restaurang Häxkitteln mer verkar det som. Vandrarhemmet kommer att finnas kvar och Conny Olsson skall driva gästhamnen enl. BLT. En flytande bro skall man försöka få att ligga kvar mellan Mellanskär och Södraskär när ostan når kulingstyrka, tydligen också en rullbro från Norraskär över till Mellanskär, allt enligt BLT.

I Matvik hölls regatta för ett mindre antal blekingsekor i samband med att Matviks Båtklubb höll sin årliga festdag. Per-Gunnar Nilsson Matviks gård, tvåfaldig vinnare av Hanöregattan år 1970 och 1972 syntes som skeppare i en av de fem båtarna. Det gick visst inte lika bra som när vi seglade tillsammans i Kalmar och Åhus. Vilka minnen!
Mats Blomqvist skeppare och Per-Gunnar Nilsson rorsman på Wilma (3:e plats)

Hoppas det går bra för Gunnar Paulsson som nu skall försöka upprepa pappa Lennarts bravader på Gotland Runt. Klassegrare tre gånger av tio seglade tävlingar.

Pingstafton såg jag de första ejderungarna nu är de flesta riktigt stora. Precis som inom förskolan tycks även stora barngrupper drabbar dagen ådor. Normalt brukar flera dela på arbetet men så tycks inte vara fallet enligt nedan.

Lev väl hälsar Thomas från en något blåsig brygga i Blekinge skärgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *