Skärgårdskännare avliden


Väinö Blomstedt (1871-1947) Senhöst på havet

Björn Waldenström,Tärnö och Norrköping, avled den 1 december. Han var trots sin sjukdom verksam in i det sista, vilket framgår av inlägg på “nätet”. Antingen det gällde sjöfartshistoria, släktforskning eller Hällaryds skärgårds historia var kunskaperna gedigna. Han hade tillbringat de flesta somrar på Tärnö men i arbetslivet varit byrådirektör på Sjöfartsverket. Många är de personer som Björn hjälpt med upplysningar om vår lokalhistoria. Nätsökning visar att Björn Waldenström härstammade från en gammal sjömanssläkt i Karlshamn där även Alice Tegnér ingick. Förra årets Blekingebok innehöll en lång och intressant artikel om Tärnö skriven av Björn Waldenström. Älskare av Tärnö bör alla läsa den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *