“Sjöunderrättelser”

Man skall aldrig
sluta ro, aldrig följa med strömmen.
Rolf Zandén

Anemon vid Käringberget

Den nye operatören för trafiken mellan Matvik och Hällaryds skärgård har inlett sin trafik på fredagar och söndagar. Som synes påminner båten om Arholma som skötte trafiken tidigare men som nu skall sköta trafiken mellan Järnavik och Tjärö.

Sven Bärgares nya bunkerstation för diesel i Vägga hade en strykande åtgång på bränslet den gångna påskhelgen. Bränslet tog slut redan i mitten av påskhelgen. Observera att endast diesel kan bunkras.

Att vi svenskar lever i “dårarnas paradis” är det många som tycker så även jag ibland. Ett exempel på detta skriver BLT om i torsdagens tidning. En blekingsk fiskebåt anländer kl. 14.02 till den stora fiskehamnen Simrishamn. Man har anmält till Fiskeriverket ankomst till kl. 14.15. Fiskeriverkets kontrollbil fanns redan på kajen, men fiskaren får ändå “böta” 10000 kr. Hur står det egentligen till i gamla Svedala när sådant här får inträffa.smiley

Hasslöbron öppnas from den 1 maj -30 sept. dagligen efter anmälan till brovakten, de första tio minuterna efter varje hel timma kl. 08-20. Bron öppnas också efter förbeställning kl. 06-08 och kl. 20-22. Beställning senast 2 tim före passage.

Observera att nytt telefonnummer åter en gång gäller. Telefon 0455-33 22 40

Bojarna ute vid Tärnö gästhamn har inte ännu kommit på plats och ekarna har inte haft lövsprickning. Men på östra Bokö lyser björkarna ljusgröna.

En trivsam och solig Valborg tillönskas alla läsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *