“Sjöunderrättelser”

Tänk på vad du säger, så du
inte säger vad du tänker.

Fölsö i Hällaryds skärgård

Det blev så som jag fruktade för några månader sedan. Toaletten och pumphuset på Fölsö som Karlshamns kommun byggt skall rivas. Det står 40 cm för lågt och dessutom har man satt aluminiumdörrar på träbyggnaden. Kommunens V/A-enhet är skyldiga till bygget som inte hade något bygglov. Människorna som sitter i byggnadsnämnden beviljar inga dispenser utan Karlshamns skattebetalare får vackert betala ytterligare några gånger till. Först rivningen och sedan blir det väl ett nytt bygge med tillstånd.

Varje ineffektivt använd skattekrona är stöld från de fattiga.” Gustaf Möller socialdemokratiskt statsråd.

Här kan Du se vilka som är ansvariga för beslutet om rivning.

http://www.karlshamn.se/Bo__bygga/9906/

Då är man mer tolerant mot misstag och inkompetens i vår grannkommun Sölvesborg. Hörvik´s båtklubb har bedrivit krogverksamhet utan tillstånd (bygglov). Sådant kallades förr för lönnkrog. Inga repressalier skall utkrävas men striden om vildcampingen på gästhamnsplanen går vidare. Två grannar som klagat hotas av uteslutning. Troligtvis inte lagligt men “stämningen” blir lite tråkigsmiley. Journalisten i Sydöstran, Jörgen Klinthage, är modig som tar upp ärendet. Sydöstran har börjat tuffa till sig nu när partiet håller på att rasa samman och tidningen köpts upp av Gota Media. Jag vill ge en eloge till ledarskribenten och förre chefredaktören Hans Bülow som har en öppen dialog med sina läsare på webben. När läsarna kommenterar Bülows ledare så får de ofta svar direkt på webben av den rättrogne socialdemokraten smiley.

Hörviks nya gästhamn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *