Sjöunderrättelser


Hasle fiskehamn

Jag har nu lämnat det rasistiska och främlingsfientliga landet söder om Blekinge smiley. Snart är det väl inte politiskt korrekt att åka hit.
Fritidsboende norr om Hasle hamn

Färden över Bornholmsgattet gick i rasande fart mellan Hasle och Simrishamn, cirka 23 sjömil.
Det gällde bara att hålla kursen i den friska nordosten och gropiga sjön. Fartygen väjde så snällt. Min navigationslärare anser att segelbåten skall hålla sin kurs på öppet hav men man behöver kanske inte söka konfrontation.

I Simrishamn hade gästhamnschefen Jan Ljunggren fullt upp med den trollingtävling som pågick ute i den gropiga sjön. Cirka 60 båtar fiskade lax och öring ute på det soliga men blåsiga havet. Endast femton båtar var lyckosamma i fiskarfänget och en del fick rikligt med fisk.
Invägning

Jan hann dock med att rapportera rekordförsäljning av “Natur- och gästhamnar i Blekinge”
Efter en tur i den fina lilla staden med sina små gränder och torg kunde jag konstatera att Hotell Svea var abonnerat varför en god måltid med diverse smörrebröd intogs ombord.

Norregatan i Simrishamn

I gästhamnen höll jag precis som på Hasle bli ensam svensk. Fem holländare och lika många tyskar låg förtöjda när en ytterligare svenskbåt kom in.
Vid A-bryggan förtöjer man långsides om man är skepp dvs 12×4 m. Priset är högre men man slösar ofta med utrymmet kunde konstateras. Stora avstånd mellan båtarna men inte tillräckligt stora för att ytterligare en skall kunna få plats.
På Hanö låg på söndagskvällen ett antal båtar förtöjda. De som var kaptener på dessa båtar visste att hushålla med utrymmet.

Kanske berodde den perfekta förtöjningen på att två båtar var från Karlshamn (Siesta och Petruska) smiley.

Hamnkapten René Dettwiler var i alla fall nöjd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *