Sjöunderrättelser

Sven Jonsson: Fiskare

Seglationen begränsades förra helgen pga begravning. Min exsvärmor född 1915 fick sin sista vila i Madesjö kyrka. Hon föddes som ett original och dog som ett sådant. De flesta av oss föds som original och dör som kopior, rädda att inte passa in i de rätta församlingarnasmiley.

Nu tjänstgör jag som bodyguard åt en senare generation, en värsting på 15 månader i ett “helvitt” område söder om Malmö.

Lördagskvällen den 24 juli var säkert inte trevlig i den nordvästliga vinden på Hanö. Renée Dettwiler gjorde ett gott jobb fick jag höra av några för mig obekanta människor när jag besökte Lister för att fylla på återförsäljarnas förråd.

Hörvik expanderar restaurangverksamheten som jag skriver i den senaste omarbetade och utvidgade versionen av Sölvesborg-Gö. En bakficka till Kajutan finns nu och den välsorterade lanthandeln finns kvar. Tommy G:s delikatesser sköts av Steve och Therese. De säljer rökt, gravat och sallader samt serverar fiskrätter. Ingen färsk fisk finns till försäljning i minut. Byråkratin lägger hinder i vägen.
Hörvik kan verkligen rekommenderas och Krokås har nu t.o.m skyltar om att man kan ringa gästhamnsvärden. Kompetent folk i hembygdsföreningen tycks det också finnas.

Den förste så kallade båtfylleristen har gripits av vår eminenta kustbevakning. En seglare med 0,3 promille har gripits i Ronnebyhamn. Vilken person som helst utan kompetens kan ge sig ut i en båt “bestyckad” med flera hundra hästkrafter och köra fram som ett jehu bland djur och människor utan att bli gripen. Att ta ett glas vin till maten eller en snaps till sillen är däremot förbjudet. Lagstiftningen visar att svensken har de politiker som de förtjänar.

Karlshamnarna seglar så det märks. Medalj i folkbåts-SM, Seacat-seglare försvinner mellan Limhamn och Karlshamn och återfinns vid Rügen. Förra året gäckade en gentleman på 80+ sjöräddningen mellan Simrishamn-Hanö-Allinge. “Att segla är nödvändigt…” Kör hårt gubbar men akta Er för bordellerna i Kiel och Travemündesmiley.

Att vakta en värsting som seglat Blekingeskärgården och Sydkusten runt innan han fyllt fyra månader kräver sin tribut – God Natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *