Sjöunderrättelser


Vacker besättning i frisk sjöbris

Efter några dagar som “bodygard” åt enda barnbarnet i Malmö hade jag nöjet att segla ut i vår vackra skärgård med exportkonsulten och två unga jurister. Vi fick en fin segling mot resmålet “Anders havskrog” på Tjärö. Vid inläsning av menyn fastnade vi för den nya länsrätten smiley “senapsmarinerad sill med potatismos”. Vid beställning av densamma så fick vi veta att den tyvärr var slut. Likaså flundran som var alternativ 2 på önskelistan såväl som lättöl, en passande dryck nu när man riskerar att få blåsa om kustbevakningen behagar “slå till”.
Exportkonsulten erinrade sig då av någon anledning en konferens på Cuba då kyparen kom in med menyn till de femton konferensdeltagarna som efter en knapp halvtimme gjort sina val varefter kyparen kunde meddela att av de 20-tal rätter som fanns på menyn kunde endast två levererassmiley.
Nåja, dagens rätt, Ossubucco på fläskfile, smakade väldigt bra och vissa av gästerna åtnjöt också en läskande sorbet till mycket rimliga priser.
För vinddrivare och oljebrännare i skärgården kan meddelas att butiken på Tjärö har ett mycket begränsat sortiment, för att inte säga litet. Ost, mjölk, yoghurt, korv och något pålägg kan man hitta. Caféet däremot är mer välsorterat med en strålande utsikt över gästhamnsviken.
En väldigt lyckad dag som bjöd på frisk sjöbris och en fripassagerare på hemfärdensmiley.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *